sâmbătă, 23 iulie 2016

Fabricarea buteliilor de sticla

Exista o mare confuzie, intre consumatori, privind maturarea si invechirea vinului: cum, cand si in ce se face. Trebuie stiut ca vinul se matureaza numai in contact cu lemnul de stejar si se poate realiza pe o perioada determinata, scurta, incat vinul sa nu capete gust si miros de..... parchet. Sunt crame care fac exces de lemn, incat unii consumatori raman cu senzatia ca au baut parchet.
Invechirea vinului se poate face pe o perioada nedeterminata, caracterizata de calitatea recoltei, a vinului si a modului in care vinul a fost conditionat, incat sa se preteze unei invechiri de cativa zeci de ani. Invechirea se realizeaza numai in butelie de sticla si dopuita cu dop de pluta, obtinut din stejarul de pluta.
Inclusiv producerea buteliei este un proces complex. Pentru cei care doresc sa afle cum se obtine o butelie de sticla, in mod industrial, pot viziona filmul de mai jos.
  

Pagina de Facebook: Crama Aurelian Lupu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu